Bloembollenbedrijf Melanick

Over ons

Wij (Jan en Yvonne Vos) zijn de trotse eigenaren van Bloembollenbedrijf Melanick te Smilde. We hebben drie kinderen en wonen bij het bedrijf. In 1989 zijn wij gestart in de droogbloemen en zijn langzaam overgegaan naar de bloembollen en de tulpen. Een cursus over tulpen deed de zaak versnellen en in de winter van 1990/1991 hebben wij 150.000 tulpen aangekocht en dit was de start van wat Melanick nu is geworden.

Dit is alles in een notendop, want het heeft bloed, zweet en tranen gekost om zover te komen zoals we er nu voor staan. Een bloeiend, leuke woordspeling, bedrijf met twee vaste medewerkers en heel veel meer als we ze nodig hebben. We hebben alles meegemaakt. Van het compleet afbranden van ons bedrijf (2003), tot het moeilijk verkrijgen van vergunningen en financieringen.

Bij een nieuwe start hoort ook een nieuwe naam en zo is toen Bloembollenbedrijf Melanick (hierin zijn de namen van onze drie kinderen verwerkt) ontstaan. In de jaren erna zijn we veranderd van technieken, hebben we kassen gebouwd en een stuk grond aangekocht. Nu staat er een prachtig bedrijf waar wij ontzettend trots op zijn.