Bloembollenbedrijf Melanick

Bloembollen & tulpen

Er zijn verschillende methoden (Binnen- Buiten) voor het kweken van bloembollen en Tulpen. Als u hier meer over wilt weten dan organiseren wij regelmatig een workshop, waarin u niet alleen meer te weten komt over het bedrijf maar kunt u ook zelf aan de slag om iets moois te maken en mee naar huis te nemen.

Wel kunnen we u in het kort aangeven wat wij allemaal doen als het gaat om bloembollen en tulpen.

oktober
december
februari
mei-juni
juli
juli
oktober
Tulpenseizoen
Vanaf half oktober worden de bloembollen in de grond gestopt.
In december leggen we alvast de beregeningsbuizen in het land en maken we het land netjes.
In februari komen de tulpen boven en eind april scheiden we de bloemen van de steel. Op dit moment gaat alle energie naar de bol en kunnen ze nieuwe bollen maken.
In mei-juni zijn we aan het beregenen en dan half juni starten we met het rooien.
Rond 1 juli beginnen we met het pellen en sorteren van de bollen.
Eind juli wordt het stadium bepaald. Daar wordt mee bedoeld: de aanleg van de bloembladeren, meeldraden en stamper. Als dat helemaal compleet is begin je met het temperatuur traject om de winter na te bootsen en dan begint het proces opnieuw.
Half oktober beginnen we met het opplanten van de bollen, die daarna de kassen in gaan, zodat we rond half december de eerste Tulpen in bloei hebben.
Het Tulpenseizoen eindigt rond de derde week van april.

De meeste tulpen gaan naar de veiling, al bewaren wij ook wat voor de mensen die bij ons rechtstreeks willen kopen.  U kunt daarvoor terecht bij onze bloemenautomaat.  Van september tot half december verkopen wij hierin bloembollen. Vanaf half december tot en met eind april verkopen wij hierin prachtige bossen tulpen. Dus kom gerust langs.

Op de 3de zaterdag van januari vieren we de Nationale Tulpendag. Deze dag markeert de start van het tulpenseizoen!